“Onze dochter geniet van haar iPad. wat mooi dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt! dank dank dank!”- Familie Popiol

Ken jij iemand...

Ken je een Zwols gezin waarvan een van de kinderen of andere directe gezinsleden kanker of een ongeneeslijke ziekte heeft? Kampt dit gezin naast alle zorgen om dit ernstig zieke gezinslid ook nog eens met de financiële gevolgen? Monicares helpt gezinnen die in een toch al vreselijke situatie nog eens extra in de problemen zijn gekomen. Doordat ze onbetaald verlof hebben moeten opnemen of minder kunnen werken, bijvoorbeeld. Of doordat de kosten - zoals taxikosten, reiskosten van en naar het ziekenhuis, hulp in huis, aangepast vervoer - telkens flink oplopen.

Help ons helpen

De drempel om hulp te vragen kan hoog zijn, al is die hulp nog zo hard nodig. Wees daarom van betekenis door het gezin met een ernstig ziek kind of gezinslid bij Monicares Foundation aan te dragen. Ben je zelf ouder van een ernstig ziek kind of is een van de andere gezinsleden getroffen door kanker of een ongeneeslijke ziekte? Dan nodig wij jou van harte uit om je eigen gezin bij ons aan te melden. Dat kun je door het aanvraagformulier in te vullen en dat te mailen naar info@monicares.nl

Wat gebeurt er met mijn aanvraag?

Na je aanmelding nemen wij de benodigde gegevens met je door en nemen wij de aanvraag in behandeling. Dat houdt in dat het bestuur van Monicares Foundation in samenspraak met de maatschappelijk werkende van Isala Klinieken en de verzekeraar toetst of de aanvraag voldoet aan de doelstelling van onze stichting. Is dat inderdaad het geval, dan nemen we contact op om je te laten weten dat we je aanvraag honoreren. Vervolgens maken we een ondersteuningsovereenkomst op. Daarin staan afspraken over de periode van ondersteuningen en over de declaraties die we vergoeden. Vervolgens kan het gezin de afgesproken declaraties indienen bij de penningmeester van Monicares Foundation. Naast onze eigen hulp in de vorm van declaraties wijzen wij het gezin ook graag op andere bestaande 'potjes' die kunnen helpen om de financiële zorgen te verlichten. Om te laten zien wat we doen en daarmee ook voor andere gezinnen de drempel te verlagen, vermelden we de hulp die we geven op de website. Anoniem, als jij dat liever wilt. Mochten we je aanvraag afwijzen, dan ontvang je een toelichting, waarna de aanvraag gesloten wordt.

Wie zijn mij voorgegaan

Op dit moment ondersteunen we elf gezinnen. We helpen deze gezinnen met onder andere vergoeding van een deel van de kinderopvang, taxikosten, aanschaf van een iPad en aanschaf van een aangepaste bus.

nieuws

Terugblik 2018 namens Voorzitter

Lieve mensen, De kerstdagen staan weer voor de deur en we beleven de laatste dagen van 2018. Afgelopen...

Lees Meer
nieuws

Holtkamp Projectontwikkeling geeft Monicares extra aandacht

Sinds enige tijd prijkt bij de entree van Hockey Club Zwolle een mooi reclamedoek van de Monicares...

Lees Meer

Maak met jouw bijdrage een groot verschil