“Monicares heeft een belangrijke positieve bijdrage geleverd aan mijn kwaliteit van leven door ontzorging en aandacht, waardoor ik me minder eenzaam voelde!”- J. de Bruin

Ken jij iemand...

Ken je een Zwols gezin waarvan een van de kinderen of andere directe gezinsleden kanker of een ongeneeslijke ziekte heeft? Kampt dit gezin naast alle zorgen om dit ernstig zieke gezinslid ook nog eens met de financiële gevolgen? Monicares helpt gezinnen die in een toch al vreselijke situatie nog eens extra in de problemen zijn gekomen. Doordat ze onbetaald verlof hebben moeten opnemen of minder kunnen werken, bijvoorbeeld. Of doordat de kosten - zoals taxikosten, reiskosten van en naar het ziekenhuis, hulp in huis, aangepast vervoer - telkens flink oplopen.

Help ons helpen

De drempel om hulp te vragen kan hoog zijn, al is die hulp nog zo hard nodig. Wees daarom van betekenis door het gezin met een ernstig ziek kind of gezinslid bij Monicares Foundation aan te dragen. Ben je zelf ouder van een ernstig ziek kind of is een van de andere gezinsleden getroffen door kanker of een ongeneeslijke ziekte? Dan nodig wij jou van harte uit om je eigen gezin bij ons aan te melden. Dat kun je door het aanvraagformulier in te vullen en dat te mailen naar info@monicares.nl

Wat gebeurt er met mijn aanvraag?

Na je aanmelding nemen wij de benodigde gegevens met je door en nemen wij de aanvraag in behandeling. Dat houdt in dat het bestuur van Monicares Foundation toetst of de aanvraag voldoet aan de doelstelling van onze stichting. Is dat inderdaad het geval, dan nemen we contact op om je te laten weten dat we je aanvraag honoreren. Vervolgens maken we een ondersteuningsovereenkomst op. Daarin staan afspraken over de periode van ondersteuningen en over de declaraties die we vergoeden. Vervolgens kan het gezin de afgesproken declaraties indienen bij de penningmeester van Monicares Foundation. Naast onze eigen hulp in de vorm van declaraties wijzen wij het gezin ook graag op andere bestaande 'potjes' die kunnen helpen om de financiële zorgen te verlichten. Anoniem, als jij dat liever wilt. Mochten we je aanvraag afwijzen, dan ontvang je een toelichting, waarna de aanvraag gesloten wordt.

Wie zijn mij voorgegaan

Op dit moment ondersteunen we elf actieve gezinnen. We helpen deze gezinnen met onder andere een vergoeding van taxikosten, bv een bijdrage voor de aanschaf van een iPad, een apk keuring, benzinekosten of bijvoorbeeld met de aanschaf van huishoudelijke apparatuur.

nieuws

EIndejaarsbericht 2023

Wij naderen de kerst en dus ook het einde van 2023. Dit afgelopen jaar stonden wij stil bij alweer 10...

Lees Meer
nieuws

10 jaar Monicares Foundation!

Met dit jubileum kijken we tevreden terug op een structurele rol die de stichting in de Zwolse maatschappij...

Lees Meer

Maak met jouw bijdrage een groot verschil