“Bijzonder om zo de spirit van monica door te laten leven.”- Sticks

Monica leeft voort

Monica is met een warm hart voor kinderen, liefdevolle zorg en enorme betrokkenheid bij het leed van anderen van ons heengegaan. Dat zij voortleeft in ieders gedachten is inmiddels een zekerheid. Via Monicares Foundation heeft haar rol van betekenis sinds maart 2013 een permanente plek in de Zwolse samenleving.

Wat wij doen

Monicares Foundation geeft om en zorgt voor Zwolse gezinnen die het moeilijk hebben als gevolg van kanker of de ongeneeslijke ziekte van een van de kinderen of andere directe gezinsleden. Want naast alle zorgen, angst en verdriet hebben deze gezinnen vaak ook te maken met oplopende kosten en verminderde inkomsten.

Wij helpen deze gezinnen met declaraties, in plaats van donaties. Dit doen we door voor een lange periode de kosten voor reizen, boodschappen, ontspanning of andere louter menselijk noodzakelijkheden op ons te nemen, wanneer gemeente en verzekeraars of andere instanties de kosten niet dekken. Op deze manier proberen we een klein beetje rust te creëren voor gezinnen die wel wat anders aan hun hoofd hebben.

Monicares Foundation maakt met een continue optelsom van héél veel kleine dingen een groot verschil voor kinderen en gezinnen die dat echt keihard nodig hebben.

 

Wie wij zijn

Marco Pleijsier - secretaris
Jan Holterman - penningmeester
Adri Zwarthoff - voorzitter (weduwnaar van Monica)
Sander Roege - contactpersoon gezinnen
Hans Paul Visscher - evenementen
Ritch van Corbach - evenementen
Frank Sorée - fondsenwerving

Wij helpen gezinnen met declaraties, in plaats van donaties

Doneer

Hoe besteden we jouw euro?

Monicares Foundation ontvangt geen subsidies en is volledig afhankelijk van sponsoring. Wij hanteren geen beloningsbeleid. In principe worden alle werkzaamheden door de uitvoerende bestuursleden en vrijwilligers zonder beloning uitgevoerd.

ANBI-status

Monicares Foundation is een goed doel met ANBI-status (algemeen nut beogende instelling). Deze status is ons door het overheid toegekend. Als je een schenking doet aan Monicares Foundation, mag je deze dankzij de ANBI-status onder voorwaarden als aftrekpost aanmerken voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting. De overheid stelt daar als eis tegenover dat wij openheid van zaken geven. Voor meer informatie over onze stichting en onze baten en lasten verwijzen we je naar ons beleidsplan en ons financieel jaarverslag.

Download Flyer
nieuws

Nijhof-Wassink Groep omarmt Monicares Foundation

Op 28 december jl. vierde de Nijhof-Wassink Groep haar jubileum. Het transportbedrijf Nijhof-Wassink en Volvo...

Lees Meer
nieuws

Thérèse Boer en sticks ambassadeurs

Met trots introduceren wij rapper Sticks en restaurant De Librije eigenaresse Thérèse Boer als...

Lees Meer

Maak met jouw bijdrage een groot verschil