“Bijzonder om zo de spirit van monica door te laten leven.”- Sticks

Monica leeft voort

Monica is met een warm hart voor kinderen, liefdevolle zorg en enorme betrokkenheid bij het leed van anderen van ons heengegaan. Dat zij voortleeft in ieders gedachten is inmiddels een zekerheid. Via Monicares Foundation heeft haar rol van betekenis sinds maart 2013 een permanente plek in de Zwolse samenleving.

Wat wij doen

Monicares Foundation geeft om en zorgt voor Zwolse gezinnen die het moeilijk hebben als gevolg van kanker of de ongeneeslijke ziekte van een van de kinderen of andere directe gezinsleden. Want naast alle zorgen, angst en verdriet hebben deze gezinnen vaak ook te maken met oplopende kosten en verminderde inkomsten.

Wij helpen deze gezinnen met declaraties, in plaats van donaties. Dit doen we door voor een lange periode de kosten voor reizen, boodschappen, ontspanning of andere louter menselijk noodzakelijkheden op ons te nemen, wanneer gemeente en verzekeraars of andere instanties de kosten niet dekken. Op deze manier proberen we een klein beetje rust te creëren voor gezinnen die wel wat anders aan hun hoofd hebben.

Monicares Foundation maakt met een continue optelsom van héél veel kleine dingen een groot verschil voor kinderen en gezinnen die dat echt keihard nodig hebben.

 

DE MENSEN ACHTER MONICARES

Monicares draait volledig op vrijwilligers. Deze mensen zijn onze drijvende kracht:

BESTUUR
Adri Zwarthoff - voorzitter
Sandra Goei - secretaris
Jan Willem Vogtländer - penningmeester

FUNDING TEAM
Hans Paul Visscher - Directeur-eigenaar Wecovi BV
Erny Veldt - Directeur-eigenaar Ricoh Document Center Zwolle & Groningen
Frank Sorée - Directeur-eigenaar JOUW® bureau

ZORGTEAM
MARCO PLEIJSIER
PATTY VAN INGEN
FRANSKE VAN DIJKHUIZEN

Wij helpen gezinnen met declaraties, in plaats van donaties

Doneer

Hoe besteden we jouw euro?

Monicares Foundation ontvangt geen subsidies en is volledig afhankelijk van sponsoring. Wij hanteren geen beloningsbeleid. In principe worden alle werkzaamheden door de uitvoerende bestuursleden en vrijwilligers zonder beloning uitgevoerd.

ANBI-status

Monicares Foundation is een goed doel met ANBI-status (algemeen nut beogende instelling). Deze status is ons door de overheid toegekend. Als je een schenking doet aan Monicares Foundation, mag je deze dankzij de ANBI-status onder voorwaarden als aftrekpost aanmerken voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting. De overheid stelt daar als eis tegenover dat wij openheid van zaken geven. Voor meer informatie over onze stichting en onze baten en lasten verwijzen we je naar ons beleidsplan en ons financieel jaarverslag.

Ter nagedachtenis aan John Visscher die veel voor ons heeft betekend en blijvend in onze gedachten zal zijn.

nieuws

Een e-bike voor Joshua !

Wij zijn blij het nieuws te kunnen delen dat door middel van een financiële bijdrage van...

Lees Meer
nieuws

Introductie nieuwe penningmeester

Monicares is een unieke, mooie club die geeft om en zorgt voor Zwolse gezinnen die het moeilijk hebben...

Lees Meer

Maak met jouw bijdrage een groot verschil