nieuws

Een e-bike voor Joshua !


Wij zijn blij het nieuws te kunnen delen dat door middel van een financiële bijdrage van onze stichting in combinatie met crowdfunding Joshua de noodzakelijke e-bike heeft gekregen! 
 

"Joshua is een jongen van 12 die komend schooljaar naar de middelbare school gaat. 
Hij heeft het Ehlers-Danlos Syndroom en red het helaas niet meer om op een gewone fiets te fietsen. Zonder deze elektrische fiets kan hij dus niet naar school!! 

Op dit moment fietst hij van huis naar de gymlocatie (en dit is 10 minuten, dit is zo' fietsen 2,5 km) en gaat hij al over zijn grenzen heen, met als gevolg dat wij als ouders een app-je krijgen dat hij misselijk is, omdat hij over zijn grenzen heen is gegaan. 
Dan moet de schooldag nog beginnen (en de gym dus ook). Helaas kan hij ook niet elke gymles mee doen. Afhankelijk van zijn dag. Of hij een goede dag heeft of niet. 

De middelbare school waar hij heen gaat is een stuk verder, inclusief ook nog een mooie brug over. Deze school ligt op 5 km fietsen. 


Om te kunnen deelnemen aan deze wereld en dus in het geval van school, heeft hij een fiets met trapondersteuning nodig (elektrische fiets). Voor school moeten ze op de fiets naar het gymlokaal en de bieb. Een fiets met trapondersteuning zal hem helpen om nog wat extra energie over te houden voor de rest van de lessen".

nieuws

EIndejaarsbericht 2023

Wij naderen de kerst en dus ook het einde van 2023. Dit afgelopen jaar stonden wij stil bij alweer 10...

Lees Meer
nieuws

10 jaar Monicares Foundation!

Met dit jubileum kijken we tevreden terug op een structurele rol die de stichting in de Zwolse maatschappij...

Lees Meer