nieuws

EIndejaarsbericht 2023

Wij naderen de kerst en dus ook het einde van 2023.

Dit afgelopen jaar stonden wij stil bij alweer 10 jaren na het overlijden van onze inspiratiebron, Monica Zwarthoff-Goei. Zij overleed op 19 december 2012.

Haar overlijden heeft ons geïnspireerd  om de Monicares Foundation te starten. Inmiddels mogen wij zeggen dat Monicares Foundation een duidelijke herkenning en positie binnen de Zwolse samenleving heeft gekregen.

Hiervoor wil ik graag mijn dank uitspreken aan alle sponsoren, de diverse evenementen die wij samen hebben mogen organiseren, de openingen en jubilea waarbij Monicares het goede doel mocht zijn, autorally’s en dank aan onze vrijwilligers en de bestuursleden van deze prachtige Foundation. Het maakt mij trots dat het nalatenschap van Monica zo mooi en nuttig is vertaald in de Monicares Foundation en de Zwolse samenleving.

Hoe tegenstrijdig ook, ik kijk terug met tranen door het gemis van deze bijzondere vrouw, maar kijk tegelijk met blijdschap terug op wat wij hebben gerealiseerd en hebben kunnen doen voor vele Zwolse gezinnen.

Wij hebben op 12 maart van dit jaar stil gestaan bij 10 jaren Monicares Foundation.

Gelukkig kunnen we verder en worden wij nog altijd omringd en gesteund door vele sponsoren en dus zijn we op weg naar het 3de lustrum. De uitdaging blijft om laagdrempelig te blijven, om gezinnen de mogelijkheid te bieden om steun van ons te vragen,  om nieuwe gezinnen te verwelkomen.

Uiteraard zullen wij alle gezinnen alle privacy geven en hopen wij dat ze de gevreesde drempel durven over te steken, want hulp vragen doet men niet graag. Echter wij zijn er juist voor!

Monicares steunt gezinnen die getroffen zijn door kanker of een andere ongeneeslijke ziekte bij één van de gezinsleden en wel op basis van declaraties. Wij steunen deze gezinnen door de financiële zorgen weg te nemen, want ze hebben al hele andere zorgen. Voor nu wil ik iedereen bedanken die in welke vorm dan ook heeft bijgedragen aan Monicares Foundation en wens ik namens het hele bestuur iedereen hele fijne kerstdagen, een mooi uiteinde en een liefdevol 2024. Dank jullie wel!

Adri Zwarthoff

Voorzitter Monicares Foundation

nieuws

EIndejaarsbericht 2023

Wij naderen de kerst en dus ook het einde van 2023. Dit afgelopen jaar stonden wij stil bij alweer 10...

Lees Meer
nieuws

10 jaar Monicares Foundation!

Met dit jubileum kijken we tevreden terug op een structurele rol die de stichting in de Zwolse maatschappij...

Lees Meer