“Ben jij het aanspreekpunt voor onze Zwolse gezinnen?”

nieuws

Gezinsvrijwilliger

Monicares Foundation geeft om en zorgt voor Zwolse gezinnen die het moeilijk hebben omdat een gezinslid kanker heeft of ongeneeslijk ziek is. Naast alle zorgen, angst en verdriet hebben deze gezinnen vaak ook te maken met oplopende kosten en verminderde inkomsten. Wij springen daar bij waar de gemeente en verzekeraars de kosten niet dekken. Dat doen we met declaraties in plaats van donaties.

Persoonlijke betrokkenheid bij ‘onze’ gezinnen vinden wij heel belangrijk. Omdat het aantal gezinnen dat wij ondersteunen zich uitbreidt, zijn we op zoek naar een vrijwilliger.

Wat verwachten we van je?
De drempel om hulp te vragen kan hoog zijn, ook al is die hulp nog zo hard nodig. Daarom ben je als contactpersoon langere tijd betrokken bij een gezin. Je begeleidt het gezin van de eerste aanvraag tot en met de afronding. Elke vier tot zes weken neem je contact op met het gezin, telefonisch of door langs te gaan. Zo kun je gemakkelijker op vragen inspelen. Verder zorg je, voor zover relevant, voor periodiek contact en afstemming met zorgverleners die bij het gezin betrokken zijn.

Word contactpersoon
Voel je je betrokken bij onze doelstelling, heb je tijd en zin om je langere tijd aan een gezin te verbinden en heb je ervaring in de zorgbranche? Ben je sociaal vaardig en beschik je over het nodige empathisch vermogen? Ben je flexibel en mobiel en beschik je over een netwerk van zorgdisciplines in Zwolle? Dan maken we graag kennis met je.

Interesse?
Stuur een e-mail met je motivatie naar info@monicares.nl. Vermeld hierin ook je naam, leeftijd en telefoonnummer. Wil je meer informatie? Kijk dan op www.monicares.nl

nieuws

EIndejaarsbericht 2023

Wij naderen de kerst en dus ook het einde van 2023. Dit afgelopen jaar stonden wij stil bij alweer 10...

Lees Meer
nieuws

10 jaar Monicares Foundation!

Met dit jubileum kijken we tevreden terug op een structurele rol die de stichting in de Zwolse maatschappij...

Lees Meer