nieuws

Goed Nieuws


Wij zijn blij dat Monicares Foundation heeft kunnen helpen en onderstaand bericht nu mag delen;

Niet lang geleden, ik denk aan het begin van de zomer werden we gebeld. Op het moment dat de telefoon ging liepen we in Groningen, tussen het Ronald mcDonald huis en het UMCG. “Mag iemand van Monicares contact met jullie opnemen? We hebben gehoord wat jullie als gezin nu  moeten doorstaan en het laat ons niet los. We geloven dat Monicares jullie in deze plek kan helpen.” 

Op het moment van dit telefoongesprek maakten we ons klaar voor de levertransplantatie van onze kersverse zoon. Nog maar 3 maanden oud. Ik denk dat dit het moeilijkste moment is wat we samen tot nog toe hebben moeten meemaken. Bijzonder hoe precies op dat moment het contact met Monicares werd gelegd. En hulp zich aanbood

Nog meer bijzonder is hoe zij ons tijdens deze fase financieel wilden bijstaan. Onze wereld stond op de kop. Ons ogenschijnlijk gezonde jongen bleek ernstig ziek, en om beter te worden moest hij zijn leven wagen.  Tegelijkertijd verloor vanwege Corona één van ons de baan en ondertussen verbleven we inmiddels al zeker drie maanden in het Ronald mcDonald huis. En ineens was daar dit telefoontje: Laat ons jullie helpen, want de zorg om jullie zoon is al genoeg, zo niet teveel. Dankzij hen konden we in onze bubbel blijven, met onze jongen blijven vechten, zonder afgeleid te worden door de vraag of er wel genoeg geld op de rekening stond om de lopende kosten te dragen. Daarnaast waren ze ook nog een luisterend oor en konden we elke flinke stap in het proces met hen delen en werden ze zo deel van het herstelproces wat volgde na de transplantatie. 

En nu? Nu mogen we verder vooruit kijken, samen, met onze zoon en hebben we deze fantastische mensen mogen leren kennen. Juist op het moment dat het water ons aan de lippen stond stonden ze klaar. Hoe vaak maak je dat nu mee. 

nieuws

Maak kennis met Liese van 6 jaar !

Ontmoet een nieuw jong monicares lid en gezin!  Het gaat om Liese, ze is 6 jaar, ze is...

Lees Meer
nieuws

Nieuw wandelevenement “Zet een stap tegen kanker”

Nieuw Zwols wandel evenement  “Zet een stap tegen kanker” kiest onder andere de...

Lees Meer