nieuws

Maak kennis met Liese van 6 jaar !

Ontmoet een nieuw jong monicares lid en gezin! 

Het gaat om Liese, ze is 6 jaar, ze is gediagnosticeerd met een hersentumor. Zoals de andere gezinnen woont ook Liese met haar ouders in Zwolle. 

Uiteraard met toestemming om de tekst te plaatsen, hierbij de mooie ingezonden brief en foto's van de lieve en vrolijke Liese. 

"Liese, een stoer en vrolijk meisje van 6 jaar 
en al een jaar lang strijdt zij tegen een zeldzame en kwaadaardige hersentumor.

Kun je het voorstellen? Je bent 6 jaar en je strijdt al meer dan een jaar voor je leven.

Dat is waar Liese mee te maken heeft. Op haar 5e werd er een agressieve en zeldzame hersentumor ontdekt. In februari 2021 is ze hier aan geopereerd in het Prinses Máxima Centrum. Daarna volgde er een heel intensief behandelplan waar ze nog steeds in zit. Eerst 6 weken lang, 30 x bestralingen en elke dag, dus 42 x een chemo spuitje. En daarna elke maand 5 dagen lang een chemokuur. Elke maand bloedprikken, testen, ziekenhuis in, ziekenhuis uit, MRI's en elke dag in de ochtend een handvol pillen. Dat is in het kort gezegd waar Liese doorheen moet en vol positiviteit doet!

Ondanks deze zware tijd, gaat ze (bijna) elke dag gewoon naar school, volgt ze dansles en gaat ze op zaterdag naar zwemles. Om stil van te worden, zo ongelooflijk moedig dat zij is! 
Ze heeft ook geen andere keus, ze moet dit doen, en dat weet ze ook. Deze tumor moet hard aangepakt worden, omdat we weten dat de kans groter is dat het terugkomt dan dat het wegblijft.

Elk jaar krijgen rond de 600 kinderen in Nederland de diagnose kanker. De meeste kinderen zijn goed te behandelen maar helaas niet allemaal. 1 op de 4 kinderen overlijdt. Het grootste probleem bij kinderkanker, is dat ze niet weten waarom kinderen kanker krijgen. En daarom is onderzoek naar kinderkanker zo ongelofelijk belangrijk. Er is vooral veel geld nodig voor onderzoek naar de zeldzame vormen van kanker, zodat deze kinderen ook weer beter worden. 

Wij hopen op een goed herstel van Liese en blijven hoop houden!

Lieve groet, 

Dennis&Leontien, Sam (broer) en Boris de hond (haar grote troost)"

nieuws

EIndejaarsbericht 2023

Wij naderen de kerst en dus ook het einde van 2023. Dit afgelopen jaar stonden wij stil bij alweer 10...

Lees Meer
nieuws

10 jaar Monicares Foundation!

Met dit jubileum kijken we tevreden terug op een structurele rol die de stichting in de Zwolse maatschappij...

Lees Meer