nieuws

Terugblik 2018 namens Voorzitter

Lieve mensen,

De kerstdagen staan weer voor de deur en we beleven de laatste dagen van 2018. Afgelopen woensdag, 6 jaren geleden alweer, was de sterfdag van onze inspiratiebron, Monica Zwarthoff-Goei. Morgen, de dag voor kerst, namen we daadwerkelijk afscheid van haar en wat toen ontstond, is wat nu de Monicares Foundation mag heten. 

Terugkijkend op die 6 jaren en met name het laatste jaar, mogen we concluderen dat Monicares Foundation een vaste waarde is geworden binnen de Zwolse samenleving. Geregeld zie je dit soort initiatieven na enkele jaren helaas toch verdwijnen, mede omdat de financiële middelen zijn afgenomen. Ook wij werden de laatste 2 jaren meer geconfronteerd met hogere uitgaven door toename van de gezinnen (hoe verdrietig ook, daar zijn we juist voor) en tegelijk mindere inkomsten. Echter, het jaar 2018 heeft ons getoond dat we er mogen zijn en ook moeten blijven. De inkomsten hebben met dank aan vele bedrijven, partners & vrienden van Monicares, sponsoren en vele vrijwilligers een flinke injectie gekregen en dat mogen we als teken zien om vol door te gaan. 

Inhoudelijk en ook uit privacy kunnen en willen wij geen namen van onze MCF gezinnen noemen, echter met groot verdriet moeten wij helaas meedelen dat dit jaar ons enkele MCF patiënten zijn ontvallen. Met verdriet en respect wil ik deze gezinnen nogmaals heel veel sterkte wensen met hun verlies. Inmiddels hebben wij ook weer nieuwe gezinnen kunnen helpen en hebben wij door flinke eenmalige donaties 2 MS patiënten kunnen ondersteunen om hun noodzakelijke medische hulp in het buitenland te kunnen bekostigen. Hoe dubbel ook, het voelt goed dat wij zoveel gezinnen kunnen helpen in het ontlasten van hun financiële zorg, zodat zij zich volledig kunnen concentreren op de zorg van het zieke gezinslid. De hulp van jullie allemaal, brengt gelukkig wat verlichting bij deze gezinnen, soms heel klein en toch zo belangrijk en gelukkig soms ook heel groot.

Daarom, een groot dankjewel voor de cheques en ondersteuning van o.a.: Nijhuis Bouw B.V. opening nieuwe bedrijfspand, Seven Stars / Zwolse Mudrun, Holtkamp Projectontwikkeling, JOUW 25-jarig jubileum, HCZ, Monicares Foundation Golf Event, Gold Party Zwolle, Be-Quick 90 jarig jublileum, Van Wijhe Verf B.V., Autobedrijf Jansen, EP Stadshagen en de VPP Party. Echter, we mogen niemand vergeten want de lijst met sponsoren die ons elk jaar weer steunen is nog zoveel groter en daarom een enorme dank aan iedereen, bedrijf en/of persoon en alle vrijwilligers voor jullie steun aan de Monicares Foundation in 2018, RESPECT!! Het behoeft geen uitleg dat wij zonder jullie steun niet zouden kunnen bestaan, dus hopen wij ook in 2019 weer op jullie te mogen rekenen. Het bestuur van MCF zal jullie financiële steun met alle zorg zo goed mogelijk besteden, waarvan akte.

Als laatste wil ik mijn collega bestuurleden bedanken voor hun tomeloze vrijwillige inzet. In ons funding team zijn dat Hans-Paul Visscher, Erny Veldt, Frank Sorée en in ons zorgteam zijn dat Marco Pleijsier, Patty Schuurman en Franske van Buiten. Als penningmeester Jan Holterman en als secretaris Sandra Goei. Namens hen wens ik ook iedereen een hele fijne kerst, een mooi uiteinde van 2018 en een gezond en liefdevol 2019!

KOESTER gisteren, DROOM van morgen, maar LEEF vandaag.

Met liefdevolle groet,
Adri Zwarthoff

Voorzitter Monicares Foundation

 

nieuws

EIndejaarsbericht 2023

Wij naderen de kerst en dus ook het einde van 2023. Dit afgelopen jaar stonden wij stil bij alweer 10...

Lees Meer
nieuws

10 jaar Monicares Foundation!

Met dit jubileum kijken we tevreden terug op een structurele rol die de stichting in de Zwolse maatschappij...

Lees Meer