“Dat Zwols accent zit toch in je hart.”
- Thérèse Boer

nieuws

Thérèse Boer en sticks ambassadeurs

Met trots introduceren wij rapper Sticks en restaurant De Librije eigenaresse Thérèse Boer als ambassadeurs voor de Monicares Foundation. Samen met onze ambassadeurs geven wij óm en zorgen vóór Zwolse gezinnen die het moeilijk hebben als gevolg van kanker of de ongeneeslijke ziekte van een van de kinderen of andere directe gezinsleden.

Junte Uiterwijk, beter bekend als Sticky Steez, Sticks of Stickert, is een Nederlandstalige rapper uit Zwolle. Hij is vooral bekend van Opgezwolle en de Fakkelbrigade. Sticks was meteen geïnteresseerd en bood direct zijn hulp aan. “Het verhaal van Adri en Monica greep mij erg aan. Ik vond het heel bijzonder dat Adri de kracht heeft gevonden om samen met een aantal vrienden Monicares Foundation op te zetten en zo de spirit van Monica door te laten leven. Ik vind het een heel mooi initiatief en werd eigenlijk meteen gegrepen door het regionale karakter ervan en door de directe hulp. Dat is dé manier om te helpen, het begint bij jezelf.”

Ook Thérèse Boer was onder de indruk van het verhaal achter Monicares. “De impact van een ongeneeslijke ziekte is zo groot, het verandert en verscheurt je leven, het zet alles op z’n kop. Uiteraard ook financieel, want dat is natuurlijk waarom we dit doen. Zodat gezinnen, wie er ook ziek is, de financiële steun krijgen die ze nodig hebben.”

Thérèse is samen met haar man Jonnie Boer eigenaresse van onder andere restaurant De Librije in Zwolle, één van de twee Nederlandse restaurants met drie sterren in de Michelingids. “Wij doen veel voor goede doelen, omdat wij daar met ons restaurant vaak voor gevraagd worden. Over de vraag om ambassadrice van Monicares Foundation te worden hoefde ik niet lang na te denken. Monicares is Zwols en regionaal en dat is wat wij ook altijd proberen uit te stralen met alles waar we mee werken, met leveranciers, producten en dergelijke. Dat Zwols accent zit toch in je hart.”

Onze ambassadeurs zijn op zoek naar nieuwe gezinnen, die zich herkennen in het verhaal en die de hulp en steun goed kunnen gebruiken. Ken jij een Zwols gezin waarvan een van de kinderen of andere directe gezinsleden kanker of een ongeneeslijke ziekte heeft ? Of ben je zelf ouder van een ernstig ziek kind of is een van de andere gezinsleden getroffen door kanker of een ongeneeslijke ziekte? Meld je dan aan op onze website of Facebookpagina. Zoals Sticks het zo mooi verwoordt: “Voel geen schroom, gewoon doen.”

Sticks     

nieuws

EIndejaarsbericht 2023

Wij naderen de kerst en dus ook het einde van 2023. Dit afgelopen jaar stonden wij stil bij alweer 10...

Lees Meer
nieuws

10 jaar Monicares Foundation!

Met dit jubileum kijken we tevreden terug op een structurele rol die de stichting in de Zwolse maatschappij...

Lees Meer